Producten

5 dingen die je vanaf nu niet meer moet doen

Om onze dagelijkse look helemaal af te maken willen wij uiteraard dat onze lokken altijd stralen! Om je hier een handje bij te helpen hebben wij 5 dingen op een rijtje gezet die je vanaf nu niet meer moet doen als jij je mooie lokken wil behouden:

 

Oude stylingtools
Cliché maar waar; je haarborstel is een broedplaats van bacteriën en vuil. Het is dus heel belangrijk om met grote regelmaat je haarborstel grondig te reinigen. Hoe je dit doet? Reinig je haarborstel 1 keer per maand grondig met water en laat je borstel hier een tijdje in weken.

 

Een ruw elastiek
We weten het, de scrunchie is echt niet het allermooiste haar accessoire maar ze zouden zomaar eens heel handig kunnen zijn voor je haar. Het beste type haarelastiek is de variant met stof eroverheen. Een ruw elastiekje kan namelijk je haar irriteren en ervoor zorgen dat je haren afbreken als je die te strak doet. Als je je haar graag uit je gezicht wil hebben kan je beter kiezen voor schuifspeldjes of klemmetjes, dit zit namelijk helemaal niet strak om je haar heen!

 

Chemische haarproducten
Te veel chemicaliën zijn slecht voor je haar, zo kan bijvoorbeeld te vaak je haar verven met slechte verf leiden tot zwaar beschadigd haar. Probeer de mate van het gebruik van chemische producten op je haar te verminderen en gebruik af en toe een haarmasker.

 

Te veel hitte
Een gouden tip; zet je stylingtools nooit op de aller warmste stand. Laat bijvoorbeeld je föhn eerst eens tegen je haar aan blazen, als dit fijn voelt kan je ervan uitgaan dat hij op de goede stand staat. Gebruik ook altijd een hitte beschermend product voordat je met je stylingtools aan de slag gaat.

 

De hairstylist
Wanneer je ziet dat je haar aan het splijten is maak dan gelijk een afspraak bij de hairstylist. Het begint namelijk met een kleine split maar eindigt in een grote split waardoor je haar dun en zwak wordt. Wijsheid is om elke maand een centimeter van je haar af te laten knippen, wanneer je je haar wil laten groeien doe je dit om de twee maanden.

 

hair don'ts   hair don'ts   haar2

 

Beeld: Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *