Producten

S.O.S: Statisch haar!

Helaas kennen we het allemaal, statisch haar.. Zeker in de wintermaanden gebeurt het vaak dat je haar statisch is. Één ding is zeker, statisch haar is een echte no-go!

Statisch haar heeft alles te maken met droog haar. De oorzaak van statisch haar is vaak de koude en droge winterlucht die je haar uitdroogt. Om statisch haar tegen gaan moet je dus vooral de droogte van je haar bestrijden. Wij maken het easy voor je en hebben vijf handige tips op een rijtje gezet:

statisch haar

1. Bescherm je haar tegen de droge en koude winterlucht en gebruik een muts, sjaal of hoedje! Dit zorgt ervoor dat je haar niet al te zwaar beschadigd raakt en het is nog fashionable ook!

2. Gebruik vochtinbrengende producten. Het gebruiken van een vochtinbrengende conditioner is een echte must. Maar ook een vochtinbrengend masker mag niet ontbreken in jouw beauty ritueel! Gebruik dit masker één keer in de week met mate. Teveel gebruik van deze producten kan er namelijk juist voor zorgen dat je statisch haar krijgt!

3. Kam je haar met een houten kam of borstel. Gebruik je een borstel? Zorg er dan voor dat de haren van écht haar zijn.

4. Een absolute no-go: het gebruiken van alcoholhoudende producten. Producten welke alcohol bevatten drogen je haar juist alleen maar meer uit. Dat willen we natuurlijk zeker niet hebben!

5. Be a softy! Behandel je haar heel voorzichtig. Dep je haar droog na het wassen. Wrijven zorgt namelijk voor frictie en als je haar dan eenmaal droog is wordt het alleen maar meer statisch.

 

Beeld: Pinterest.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *