Producten

In deze volgorde gebruik je jouw producten

Waarschijnlijk heb je van alles in de kast staan als het gaat om haarproducten. Maar wat gebruik je nou eigenlijk als eerste en in welke volgorde? Hair4U vertelt:

 

Verzorging
Wanneer je je haar gaat wassen gebruik je logischerwijs eerst je shampoo. Gevolgd door een masker en daarna je conditioner. De shampoo opent namelijk je haarschubben, het masker gaat hierdoor in je tweede laag van het haar zitten waardoor het extra goed gevoed wordt en de conditioner sluit vervolgens de haarschubben.

 

Bescherming
Een hitte beschermend product gebruik je altijd op handdoekdroog haar. Dit houdt in dat je deze gebruikt na de verzorging maar vóór de versteviging. Het hitte beschermende product moet het eerste zijn wat je haar opneemt na de verzorging omdat je haar op dit moment het product het beste absorbeert.

 

Versteviging
Na de bescherming breng je de verstevigende producten aan. Ook deze breng je aan op handdroekdroog haar, zo wordt het product niet verdunt en werkt het op zijn best.

 

Stylen
Wanneer het haar handdoek (of goed) droog is, is het tijd om de styling producten te gebruiken. Verdeel het product eerst over het gehele haar voordat je het in model brengt en style het zoals jij het wil.

 

Finishing
Wanneer je haar precies gestyled is zoals jij dit wil is het aan te raden om te finishen met een goede hairspray of een specifiek finishing product. Zo zorg je ervoor dat je coupe lang in model blijft zitten.

producten  producten   haarproducten

 

Beeld: Pinterest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *