Producten

20X: Dit wist jij niet over jouw haar

hair4

Je haar is een groot onderdeel van je uiterlijk en vergt veel verzorging. Dat weten we natuurlijk allemaal. Toch zijn er nog een hoop andere feiten over haar waar jij waarschijnlijk nog nooit van had gehoord. Dit wist jij nog niet over jouw lokken.

#1. Haar bestaat voornamelijk uit keratine, een onoplosbaar eiwit wat vooral voorkomt in onder andere nagels, maar ook in de snavels, hoeven en veren van dieren.

#2. Wanneer haar nat is, kan een gezonde haarlok tot wel 30% van de oorspronkelijke lengte uitrekken.

#3. In de zomer groeit haar sneller. Dit omdat warmte de bloedcirculatie en dus haargroei stimuleert.

#4. Alle haren zijn dood –  behalve de haren die nog in de epidermis van de hoofdhuid zijn verbonden.

#5. Doordat haar zeer gedetailleerde informatie omvat over alles wat er ooit in je bloedbaan is geweest (inclusief drugs), wordt het vaak gebruikt bij verschillende vormen van forensisch onderzoek.

#6. Het enige wat niet geidentificeerd kan worden met behulp van haar is het geslacht. De haarstructuur van mannen en vrouwen is namelijk identiek.

042df18bd156ae9407cff98b4fdc7221

#7. Zwart is de meest voorkomende haarkleur, tegenover rood haar als meest zeldzame haarkleur. Rood haar komt ongeveer in ongeveer 1% van de wereldbevolking voor. Blond haar daar tegenover is 2%.

#8. Zodra je een haar uit je hoofd trekt, begint een nieuwe haar onmiddelijk te groeien.

#9. De samenstelling van haar is als volgt: 50% koolstof, 21% zuurstof, 17% stikstof, 6% waterstof en 5% zwavel.

#10. Haar kan op elke plek van het lichaam groeien, met uitzondering van handpalmen, voetzolen, oogleden, lippen en slijmvliezen.

#11. Kippenvel van de kou of van angst ontstaat door het samentrekken van het haarzakje. Kleine spiertjes in de huid trekken samen en trekken daarmee de haartjes mee zodat deze rechtop gaan staan. Deze samentrekking van de spieren wordt veroorzaakt
door het autonoom zenuwstelsel en daarom kan kippenvel niet onderdrukt worden.

#12. Per haarkleur varieert het aantal haren; blondines hebben de meeste lokken op hun hoofd, tegenover roodharigen die de minste haren hebben.

b5c0ed2581dcdca68dba90562a7f6844

#13. De wetenschappelijke term voor gespleten haarpunten is “trichoptilosis”, wat van het Griekse woord voor “veren” komt. Door de dunne lokken haar geeft het de uitstraling van een veertje.

#14. Naast beenmerg is haar het snelst groeiende weefsel in het lichaam.

#15. Een kalende hoofdhuid wordt pas zichtbaar nadat je 50% van je oorspronkelijk aantal haren bent verloren.

#16. Op elk gegeven moment groeit 90% van het haar en is 10% aan het “rusten”.

#17. Elke haar heeft een levensduur van ongeveer vijf jaar.

#18. Haar fungeert als een isolerend laagje op de hoofdhuid en dient als bescherming.

#19. Sommige meiden hebben zonder moeite mooi lang haar tot halverwege hun rug, terwijl andere meiden hun lokken nauwelijks langer dan hun schouders kunnen laten groeien.. Helaas: je maximale haarlengte is erfelijk bepaald.

#20. Gezonde haren zijn ontzettend sterk: elke haar kan tot wel 100 gram(!) in gewicht “tillen”. Dat betekent dat de gemiddelde 100.000 tot 150.000 haren bij elkaar het gewicht van twee olifanten zouden kunnen dragen. Bizar!

Bron: dailymakeover.com
Beeld: Pinterest.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Welcome @ Hair 4U ZaandamBelangrijke informatie tijdens Corona periode.

Beste Klant,

Tijdens Corona periode hebben wij helaas beperkingen. Zo kunnen dames alleen telefonisch of via Whatsapp een afspraak maken. 075 616 49 36 of 06 83 67 95 87 

Dit komt doordat we beperkt aantal mensen in de salon mogen hebben en de behandelingen langer duren dan die van de heren.

Voor jouw en onze veiligheid is Hair 4U voorzien van luchtzuiveringsinstallatie met HEPA filter, UV-C lamp en een ionisator.

Verder is er ruim 3 meter ruimte tussen de stoelen en alles wordt na iedere klant grondig gedesinfecteerd. Zo hebben wij ook voor je handen een automatische handgel zuil en schermen tussen de wastafels.

Met trots kunnen wij melden dat wij sinds 2020 geen één besmetting hebben gehad in de salon. Tevens willen wij ook melden dat wij alle bezoekers van Hair 4U respecteren en doen niet aan discriminatie en uitsluiting van mensen. Kortom je bent verstandig genoeg om bij klachten thuis te blijven zodat wij samen kunnen deelnemen aan een veilige maatschappij.

Hopelijk tot snel!

Liefs, Hair 4U Management