Producten

Bedtime stories: slapen met nat haar?

Nat haar

Je kent het wel: je hebt een lange dag gehad, bent moe en gaat voor de ontspanning voor het slapengaan onder de warme douche. Door de vermoeidheid heb je daarna eigenlijk weinig zin om nog eens je haar droog te föhnen. Veel dames slapen met nat haar uit gemak of om de volgende ochtend met mooie golvende lokken wakker te worden. Stop what you’re doing: dit is namelijk heel slecht voor je haar! Wanneer het haar nat is, is het ten eerste door de bewegingen die je met je hoofd maakt erg vatbaar voor het ontstaan van klitten en of knopen. Als je de volgende ochtend flink aan de gang moet met je borstel ben je natuurlijk ook niet heel happy aangezien dit voor afgebroken en beschadigd haar zorgt.

Naast dat je haar erg kwetsbaar is voor knopen en klitten, beschadigt nat haar veel sneller dan droog haar. Nat haar kan door het alkalisch vermogen van water opzwellen wat er voor zorgt dat de poreusheid van je lokken toeneemt. Het gevolg hiervan is dat je haar sneller afbreekt en de punten sneller zullen splijten.

Hair4U TIP: Was je haar in de ochtend! Onder de douche word je meteen wakker, dus dat is een hele fijne bijkomstigheid. Wil je heel graag je haar voor het slapen gaan wassen? Was het dan direct nadat je thuis komt, zodat je haar alle tijd heeft om te drogen. De laatste, meest voor de hand liggende optie is de föhn gebruiken.

1f3b18c3fef447a0b92ace4caf9a6b60

Op welk moment van de dag was jij het liefst jouw haar? Let us know!

Beeld: Pinterest.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Opening na lockdown Update 😷

Beste Klant,

Yessss! We mogen weer.... Weliswaar onder voorwaarden, maar vanaf 3 maart kunnen we jullie en ons weer blij maken.

Door drukte vragen wij je S.v.p. geduld te hebben voor de situatie.

Afspraak maken kan allen telefonisch of via WhatsApp. 075-6164936 of 06-83679587

Hopelijk tot snel!

Liefs, Hair 4U Management